UA

Угорська OTP Group планує залишатися в Україні, незважаючи на втрати

Угорський OTP Bank не розглядає планів лишити Україну, незважаючи на значні втрати української дочки, понесені в 2014 році, запевнив генеральний директор OTP Bank Д-р Шандор Чані на прес-конференції, присвяченій річним результатам групи.

Керівництво Банку дотримується думки, що хоча у важкі часи в Україні в 2015 році українська дочка об'єктивно продовжить нести збитки, їхній обсяг повинен зменшуватися в міру скорочення витрат і реалізації комплексної програми оптимізації процесів, що проводиться нині українським ОТП Банком.

Свою стратегію бізнесу в Україні акціонер буде коригувати, виходячи з розвитку подій і реальних економічних умов у країні. За словами пана Чані, в цілому група OTP Bank ставить пріоритетом продовження стабільної діяльності, так як у поточних турбулентних умовах стабільність важливіша, ніж зростання. У той же час найбільший банк у Східній Європі є відкритим для пропозицій нових придбань і збільшення частки ринку як в Угорщині, так і за кордоном (наприклад, на даний момент OTP Bank бере участь у переговорному процесі з придбання роздрібного портфеля Citigroup Inc. в Угорщині).

Реальним підтвердженням намірів OTP Group продовжувати підтримувати свою українську дочку є ряд заходів, вжитих материнським банком щодо докапіталізації ОТП Банку в Україні.

У першому кварталі ОТП Банк здійснив збільшення капіталу шляхом конвертації субборгу в капітал банку за рахунок додаткової емісії акцій і премії, авторизованної акціонером, на суму близько 1,2 млрд гривень. У другому кварталі, знову ж за підтримки і під гарантію материнського банку, Банк планує провести пролонгацію субординованого кредиту, наданого ЄБРР на $ 65 млн, з тим, щоб можна було по максимуму враховувати його в регулятивному капіталі.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація