UA

OTP Group підбиває підсумки першого кварталу 2015 року

Підсумком роботи OTP Group в першому кварталі 2015 року став скоригований прибуток у розмірі 28,3 млрд форинтів. Отриманий результат значно перевищує показники попереднього кварталу, хоча й демонструє 20% зниження прибутку в річному обчисленні. Поліпшення фінансового результату обумовлено, головним чином, скороченням операційних витрат, оптимізацією витрат на покриття ризиків, а також збільшенням операційного прибутку на 8%.

Так, операційні витрати Групи за перший квартал скоротилися на 12%. Істотно знизили даний показник всі великі структури Групи: материнський банк Групи OTP Bank Plc. – на 8%, дочірній банк OTP в Болгарії – на 18%, російський та український дочірні банки на 21% і 38%, відповідно.

У першому кварталі 2015 року відбувся істотний географічний перерозподіл вкладу дочірніх структур в консолідований прибуток OTP Group. Прибуток материнського банку Групи OTP Bank Plc. склав 29,4 млрд форинтів, дочірнього банку OTP в Болгарії – 17,6 млрд форинтів (що є його найкращим квартальним результатом за всю історію), а фінансовий результат всіх дрібніших дочірніх структур в сукупності склав 1 млрд форинтів. Українському АТ «ОТП Банк» вдалося істотно скоротити збитки в порівнянні з попереднім кварталом – до 11,3 млрд форинтів. Російський дочірній банк зафіксував негативний результат у розмірі 11, 4 млрд форинтів.

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, скоротився на 4% в квартальному і на 10% в річному обчисленні. Такий результат, зокрема, обумовлений процесами погашення, реструктуризації і конвертації позик в материнському банку в Угорщині.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, залишився на колишньому рівні в порівнянні з попереднім кварталом, проте в річному численні продемонстрував істотне збільшення на 12%. З найбільших структур Групи портфель вдалося суттєво збільшити материнському банку Групи OTP Bank Plc. – на 9%, дочірньому банку OTP в Болгарії – на 13%, російському та українському дочірнім банкам – на 6% і на 4% відповідно.

OTP Group зберігає надійну ліквідність і міцну капіталізацію: станом на кінець березня валові ліквідні резерви Групи перевищили еквівалент 8 млрд євро, а консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Group склав 13,0%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація